Penyelesaian Asli Untuk Asma dan Alahan

Penyelesaian Asli Untuk Asma dan Alahan

Kira-kira 20 juta orang di Amerika Syarikat mengalami asma dan 50 juta mengalami alahan. Memandangkan bahawa beberapa orang mengalami kedua-duanya, yang meninggalkan kira-kira 60 juta rakyat Amerika yang hidup dengan satu atau kedua-kesusahan yang menimpa ini.

Kos yang terlibat dalam merawat penyakit-penyakit ini disebabkan oleh ubat-ubatan, kecemasan, rawatan hospital dan juga kehilangan produktiviti tenaga kerja, adalah sangat besar. Penjagaan kesihatan dan perniagaan kerugian datang kepada kira-kira $ 18000000000 setiap tahun di Amerika Syarikat.

Asma dan alergi adalah punca utama tidak hadir di sekolah-sekolah Amerika. Kanak-kanak yang terjejas oleh penyakit-penyakit ini kehilangan jumlah tahunan gabungan 14 juta hari sekolah.

Rawatan untuk penyakit sama ada melibatkan pelbagai jenis ubat-ubatan. Penghidap Asthmas amnya menggunakan inhaler kortikosteroid. Ini telah menjadi begitu umum bahawa ia kadang-kadang seolah-olah bahawa semua orang mempunyai satu terletak jauh di dalam saku, beg atau laci. Penghidap alahan mengambil antihistamin, gunakan semburan kortikosteroid atau, dalam kes-kes paling teruk, suntikan imunoterapi penyahpekaan, yang perlu diambil secara tetap untuk tahun.

Apakah bahagian yang paling teruk sekali ubat ini dan rawatan? Ia adalah satu kitaran yang tidak berkesudahan. Rawatan tidak menyebabkan penawar, hanya menetapkan sementara yang perlu diambil alih dan lagi. Ubat-ubatan dan rawatan suntikan menyasarkan gejala. Mereka boleh berjaya dalam melegakan gejala-gejala ini tetapi mereka tidak menghapuskan mereka. Bagaimana pula tengah-tengah puncanya? Tidak ada sesuatu yang boleh dilakukan untuk menyelesaikan masalah asas yang mewujudkan penyakit?

Penjagaan kiropraktik adalah cara yang tersendiri untuk memberikan kelegaan daripada pelbagai penyakit, termasuk asma dan alahan. Kedua-dua keadaan boleh bertindak balas secara positif kepada pelarasan kiropraktik, yang bertujuan untuk mengawal dan menstabilkan komunikasi badan dalam dirinya sendiri. Ia menghilangkan halangan yang menghalang tubuh dari memulihkan sendiri. Sebaik sahaja halangan-halangan ini telah dikeluarkan, badan boleh bekerja pada membina semula kawasan hyper-sensitif yang menyebabkan asma dan alahan, membenarkan ia untuk mengurangkan kesan kepada syarat-syarat ini.

Pemakanan adalah satu lagi bahagian penting penjagaan kiropraktik. Asma dan alahan pesakit perlu menjaga diri mereka sebagai sihat yang mungkin, untuk membolehkan tubuh mereka dalam mencegah bermulanya serangan asma dan alahan. Chiropractor anda boleh membantu anda mereka bentuk, diet yang sihat seimbang, yang direka khusus untuk membantu anda meningkatkan sistem imun badan anda dan metabolisme, mengurangkan rasa tidak selesa yang disebabkan oleh kekurangan pemakanan dan meningkatkan tenaga untuk latihan fizikal dan hari-hari tugas.

Terdapat banyak kelebihan menggunakan penjagaan kiropraktik dalam rawatan asthmas dan alahan. Jika anda mengalami salah satu atau kedua-dua penyakit ini, membuat temujanji dengan chiropractor anda dan mendapatkan beberapa semula jadi, melegakan sihat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar