Apakah yang dimaksudkan dengan Pelan Therapy Chiropractic

Apakah yang dimaksudkan dengan Pelan Therapy Chiropractic

Pelan terapi kiropraktik bukan merupakan pelan statik, tetapi sebaliknya adalah satu pelan yang dinamik yang menyesuaikan diri dan perubahan sebagai badan mula jalan raya untuk pemulihan. Ia selalunya boleh termasuk pelan pemakanan, program latihan, dan kesihatan dan gaya hidup pengubahsuaian yang menggalakkan kesihatan fizikal yang baik. Bahagian utama membangunkan pelan terapi kiropraktik yang terbaik adalah diagnosis yang betul.

Diagnosis oleh Doktor kiropraktik
Kiropraktik adalah berdasarkan pemahaman bahawa kesihatan yang baik bergantung kepada sistem saraf biasanya berfungsi. A Doctor of Chiropractic memberi tumpuan kepada gangguan sistem muskuloskeletal. Doktor kiropraktik menggunakan peperiksaan klinikal, ujian makmal, pengimejan diagnostik, dan campur tangan diagnostik lain untuk menentukan rawatan yang sesuai. Selain pemeriksaan struktur kiropraktik yang teliti dilakukan.

Senaman Therapeutic

Senaman terapeutik adalah salah satu faktor utama terapi kiropraktik. Ia adalah satu-satunya cara untuk mengukuhkan, meregangkan, dan memupuk otot dan tisu lembut badan yang lain. Ini penyertaan secara langsung dalam proses penyembuhan keseluruhan adalah merupakan sebahagian daripada terapi kiropraktik.

Latihan dan pendidikan yang diberikan oleh Doktor kiropraktik merupakan panduan penting untuk pemulihan dan pencegahan keadaan kecederaan. Adalah lebih baik untuk menerima latihan daripada profesional yang memahami mekanik badan dan penggunaan yang betul peralatan senaman tertentu. Adalah penting untuk mempunyai akses kepada peralatan senaman terapi terbaik yang ada.

Rawatan tulang belakang

Doktor kiropraktik dilatih untuk mendiagnosis dan merawat semua isu neuromusculoskeletal badan. Mereka tidak terhad kepada merawat tulang belakang, tetapi dari perspektif kiropraktik, yang tulang belakang tidak berfungsi dengan baik adalah punca penyakit yang berbeza. Sama ada ia adalah kecederaan trauma, haus dan lusuh, atau mana-mana tekanan lain, sistem saraf boleh berhenti bekerja pada kapasiti muktamad. Yang boleh membiak sakit atau tidak selesa dan boleh menjejaskan bagaimana organ-organ fungsi badan anda. Bergantung kepada keadaan pesakit tertentu, terdapat keadaan rawatan seni yang dikenali sebagai tulang belakang penyahmampatan Therapy yang boleh digunakan khusus untuk sakit belakang. Satu prosedur terapeutik dikenali sebagai manipulasi tulang belakang sering digunakan sebagai sebahagian daripada rawatan terapi kiropraktik. Prosedur ini boleh memulihkan pergerakan dan menyembuhkan tisu yang rosak. Bersama-sama dengan aktiviti pemulihan, kaedah ini perlahan-lahan menyesuaikan diri dan memanipulasi tulang belakang membantu kembali tubuh kepada keadaan yang optimum.

Manfaat Terapi Chiropractic termasuk:

o Peningkatan mobiliti dan pelbagai gerakan
o Kurang kekejangan dan kekejangan otot
o sendi melegakan sakit sendi
o Peningkatan kesihatan sendi
o Peningkatan prestasi dan tenaga
o rasa Peningkatan kesejahteraan dan bersantai
o Peningkatan keseimbangan dan koordinasi
o Mengurangkan kemerosotan dan risiko kecederaan
o penyembuhan tisu dipertingkatkan Menurun keradangan tisu

Pelan terapi kiropraktik pergi ke sumber masalah dan bukannya melegakan gejala-gejala, menggunakan proses penyembuhan badan sendiri untuk membetulkan masalah tersebut.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar