Bagaimana Merawat Heartburn Dengan Atau Tanpa Ubat-ubatan

Bagaimana Merawat Heartburn Dengan Atau Tanpa Ubat-ubatan

Terdapat pelbagai cara yang berbeza untuk merawat, memulih dan ubat pedih ulu hati. Anda boleh melakukannya dengan ubat-ubatan atau anda boleh melakukannya dengan cara semula jadi. Artikel ini akan kita lihat pada beberapa pilihan yang berbeza yang anda perlu untuk membantu perjanjian dengan keadaan anda.

Ubat-ubatan

Cara yang paling biasa untuk merawat pedih ulu hati dan refluks asid adalah melalui ubat-ubatan. Kebanyakan orang hanya akan bermula dengan beberapa ubat-ubatan yang boleh didapati di rak farmasi tempatan. Ubat-ubatan yang besar jika pedih ulu hati anda tidak begitu teruk. Jika anda hanya mendapatkan kes yang ganjil maka itu harus cukup untuk mendapatkan anda oleh.

Sesetengah orang mempunyai pedih ulu hati yang teruk. Ini sering orang-orang yang mendapatkannya secara teratur. Walau bagaimanapun, sesetengah orang hanya boleh mendapatkannya satu atau dua kali sebulan. Sesetengah orang-orang yang hanya mendapat sekali yang sementara akan mendapatkannya teruk juga. Ini adalah dua kumpulan orang yang akan memerlukan sesuatu yang lebih kuat.

Kebanyakan ubat adalah pengurang hanya asid. Ini pengurang asid cuba mengurangkan jumlah asid perut anda membuat. Masalah dengan ubat-ubatan ini adalah bahawa perut anda perlu untuk menghasilkan asid. Masalah sebenarnya mempunyai kaitan dengan mengapa asid yang semakin meningkat untuk menyentuh esofagus. Ubat tidak menangani masalah itu.

Pencegahan Heartburn

Memperuntukkan pedih ulu hati boleh dielakkan. Ramai orang boleh menyingkirkan hanya dengan menjauhkan diri dari makanan yang salah, mengurangkan tekanan dalam hidup mereka, menjauhi minuman keras, kehilangan berat badan, berhenti merokok, dan belajar untuk tidak makan sebelum anda pergi tidur. Jika perkara-perkara yang tidak bekerja maka anda mungkin mempunyai masalah lain.

Cara Semulajadi Of Berurusan Dengan Ia

Ia adalah mungkin untuk merawat pedih ulu hati dengan cara yang sempurna semula jadi. Anda boleh menggunakan bahan-bahan yang anda mempunyai di sekitar rumah, melalui herba, atau makanan tambahan herba.

Aloe Vera Juice: Minum jus dari tumbuhan ini boleh melegakan atas esofagus anda. Ia tidak akan berfungsi untuk semua orang, tetapi ia akan bekerja untuk sesetengah orang. Anda perlu minum ini sebelum anda makan apa-apa lagi.

Marshmallow Akar Teh: Ini adalah ubat herba yang berfungsi dengan baik bagi sesetengah orang. Anda hanya menambah sudu meja pada air panas mendidih. Dari sini anda hanya minuman di luar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar