Pemulihan Home Untuk Bites Bug

Pemulihan Home Untuk Bites Bug

Tiada jalan keluar ia: jika anda akan berada di luar rumah, kemungkinan besar, anda akan mendapatkan gigitan pepijat. Kebanyakan gigitan tidak serius dan rawatan rumah untuk gigitan bug adalah salah satu perkara yang terbaik anda boleh mempunyai di tangan dalam rumah kit pertolongan pertama anda. Malah, anda boleh menjadi super hero musim panas dengan mempunyai pula beberapa rawatan rumah untuk gigitan bug.

Perkara pertama yang perlu dilakukan apabila gigitan bug mungkin kelihatan sedikit jelas, tetapi lari dari bug! Beberapa serangga, terutama yang berkerumun, telah berkembang pheromones serangan yang membuat serangan satu dengan cepat membiak ke dalam serangan berganda. Jadi lari dari bug yang.

Perkara seterusnya untuk dilakukan adalah untuk melihat jika orang yang digigit adalah mempunyai tindak balas yang serius kepada gigitan. Alahan kepada gigitan pepijat dapat berkembang pada bila-bila masa. Walaupun reaksi ringan tidak membimbangkan besar, tindak balas anaphylactic yang boleh membawa kepada kejutan anafilaksis, di sisi lain, adalah satu perkembangan yang sangat serius. Apa-apa tanda-tanda bengkak, kadar jantung yang cepat, atau terdapatnya masalah pernafasan adalah peristiwa-peristiwa dramatik yang menambah sehingga satu lawatan segera ke bilik kecemasan hospital. Apabila ragu-ragu, hubungi 911. pasukan tindakan perubatan akan mempunyai ubat untuk menangani kejutan anaphylactic. Seseorang yang mempunyai alahan diketahui serangga akan mungkin juga mempunyai "epi" pen atau penyuntik dengan mereka juga. (Dan jika mereka tidak, menggalakkan mereka untuk bertanya kepada doktor mereka tentang satu!)

Tetapi apabila ia datang kepada gigitan pepijat purata, terdapat beberapa perkara yang anda boleh lakukan di rumah untuk mengurangkan bengkak kecil dan gatal-gatal oh begitu menjengkelkan. Salah satu ubat kali lama tahu dan ingat baik - satu saya secara peribadi telah digunakan dan telah digunakan pada saya - adalah jus tembakau. Ia mematikan gigitan dan berhenti gatal-gatal. Diberi amaran: jus tembakau tidak kotor, tetapi keberkesanannya mantap.

Membuat pes daripada pelunak daging adalah satu lagi ubat rumah sedia ada. Mengelakkan tenderizers yang dicampurkan dengan rempah. Mereka akan merengsakan santapan, yang bertentangan dengan apa yang anda mahu. Stick dengan versi yang nyata. Membuat pes menggunakan pelunak dan sedikit air, dan letakkan pada gigitan. Sekali lagi, ini akan membantu menghentikan gatal-gatal.

Jika anda tidak mempunyai pelunak daging di tangan, bahawa dapur klasik jack-of-semua-perdagangan baking soda akan berfungsi. Membuat pes baking soda dan air. Dikenakan dan biarkan selama 20 minit, dan kerengsaan dan gatal akan hilang.

Ammonia adalah satu lagi produk isi rumah yang boleh membantu kegatalan. Ubat gigi telah digunakan oleh banyak keluarga untuk mengambil ouch keluar dari gigitan pepijat. Herba Pennyroyal dan kayu putih boleh dibuat ke dalam teh yang lemah itu, apabila tersebar di gigitan pepijat, akan melegakan gatal dan mempercepatkan proses penyembuhan

Losyen emolien dan salap adalah satu lagi pilihan. Wangi-wangian yang mengandungi lilin lebah, bersama-sama dengan lain-lain nutrien seperti debunga lebah, akan pergi jauh untuk menyuburkan kulit dan melegakan gatal. Satu lagi produk semula jadi untuk mencari adalah propolis. Ia adalah bahan yang dibuat oleh lebah yang mereka gunakan untuk mengelak sarang, dan melindunginya daripada jangkitan. Ia mempunyai manfaat yang meluas dan menambah bahan-bahan lain dalam salap.

Ini adalah hanya beberapa rawatan rumah yang sama untuk gigitan bug. Mempunyai beberapa di tangan dalam kit pertolongan cemas rumah anda, dan anda akan bersedia untuk menikmati musim panas anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar