Bagaimana untuk menjadi lebih tinggi Sememangnya Tidak kira berapa umur anda

Bagaimana untuk menjadi lebih tinggi Sememangnya Tidak kira berapa umur anda

Adakah anda tahu ia masih mungkin untuk meningkatkan ketinggian anda secara semula jadi walaupun anda sudah lepas akil baligh? Adakah anda menyedari hakikat bahawa anda boleh mencapai matlamat anda hanya dengan melaksanakan beberapa perubahan dalam diet anda? Nah, jika anda tidak, berita baik ialah, kini anda tahu.

Anda ingin memulakan secepat mungkin supaya anda boleh mendapat manfaat membentuk spurts pertumbuhan anda. Manfaat dua kali ganda. Pertama, jelas, anda boleh belajar bagaimana untuk menjadi lebih tinggi secara semula jadi. Kedua, anda juga memupuk kesihatan yang baik untuk tulang anda.

Mungkin salah satu pertimbangan yang paling penting yang anda perlu mengambil perhatian terhadap diet dan pemakanan anda. A betul 'berkembang program lebih tinggi' tidak boleh dilaksanakan dengan jayanya tanpa diet yang betul dan perancangan pemakanan.

Anda akan perlu untuk mengambil makanan dan minuman yang kaya dengan kalsium, asid amino, protein penting dan kalori. Anda mungkin terfikir bahawa nutrien ini akan membantu anda untuk menjadi lebih tinggi. Nah, hakikatnya, tanpa nutrien ini, ia akan membantutkan pertumbuhan anda.

Sekarang, mari kita lihat mengapa setiap jenis nutrien adalah penting untuk perjuangan kita bagaimana untuk menjadi lebih tinggi secara semula jadi.

Mari kita mulakan dengan kalsium pertama. Mengapa kalsium? Well, ia adalah bertanggungjawab untuk menggantikan yang lama, sel-sel yang sakit di dalam badan kita dengan yang baru, sel-sel sihat. Ini adalah benar untuk kulit anda, tisu, organ, dan jelas, tulang anda. Makanan yang kaya dengan kalsium termasuk tauhu dan diari produk. Kalsium adalah penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat dan berfungsi dengan otot anda. Tanpa kalsium yang mencukupi, tulang anda akan menjadi lemah dan pecah dengan lebih mudah.

Protein dan asid amino juga memainkan peranan penting dalam membantu anda meningkatkan ketinggian secara semulajadi. Anda mungkin pernah mendengar asid amino yang disebut sebagai blok binaan kehidupan. Well, ia adalah. Dengan memakan makanan yang kaya dengan asid amino, anda memudahkan kematangan dan pertumbuhan otot, tulang dan organ-organ.

Dan, adakah kalori kamu lupa juga. Sesetengah orang mungkin memberitahu anda bahawa kalori adalah berbahaya. Tetapi jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk menjadi lebih tinggi secara semula jadi, anda tidak boleh berbuat demikian tanpa penggunaan mencukupi kalori. Kalori membantu untuk menambah tenaga anda dan membantu badan anda berkembang.

Walaupun anda sudah lepas akil baligh, tidak ada keperluan untuk berputus asa. Anda masih boleh belajar bagaimana untuk menjadi lebih tinggi secara semula jadi. Ia masih penting untuk merancang diet anda, memastikan bahawa anda mendapat cukup kalsium, protein, asid amino dan kalori. Ini akan membantu anda dalam mencegah sebarang penyakit tulang seperti osteoporosis.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar