Ibu bapa Ingin Tahu Apa Adakah Rawatan Alternatif ADHD

Ibu bapa Ingin Tahu Apa Adakah Rawatan Alternatif ADHD

Ubat ADHD mendapat lebih dan lebih kontroversi dengan syarikat-syarikat dadah enggan mengakui bahawa terdapat sebarang masalah jua dengan fikiran-mengubah mereka ubat-ubatan seperti Focalin, Risperdal dan Concerta. Jelas sekali ibu bapa ingin tahu apakah rawatan alternatif untuk ADHD. Alternatif boleh bermakna pelbagai perkara yang terdiri daripada meditasi, pemakanan, terapi tingkah laku, kaunseling, yoga, terapi kuda, remedi bunga Bach dan biofeedback hanya untuk menamakan beberapa.

Garis bawah adalah bahawa tidak ada ubat untuk ADHD dan ubat-ubatan oleh psychostimulants hanya boleh membantu mengawal gejala tidak memberi tumpuan, squirming, ledakan dan tingkah laku yang tidak sesuai. Terdapat lebih daripada 200 kajian yang menunjukkan ubat yang boleh berkesan dalam merawat ADHD tetapi kajian ini jarang menyebut kesan sampingan dan risiko. Tidak ramai orang yang menyebut apakah rawatan alternatif untuk ADHD, semata-mata kerana ia tidak membayar mereka untuk berbuat demikian.

Sesiapa sahaja boleh mencari amaran pada kotak tablet dan boleh melawat laman web FDA yang telah dipaksa untuk mengeluarkan amaran yang tidak terkira banyaknya tentang apa risiko yang. Mereka meliputi serangan jantung, masalah tekanan darah, kebimbangan dan kemurungan, halusinasi dan episod psikotik dan pemikiran membunuh diri. Terdapat banyak perdebatan tentang amaran-amaran ini mengatakan bahawa mereka tidak berguna dan ini adalah apa yang anda inginkan dari sebarang ubat. Selalu ada kesan sampingan dan risiko.

Tetapi di sini kita bercakap mengenai ubat-ubatan yang memberi kesan kepada perkembangan otak anak-anak kita. Syarikat-syarikat dadah tidak boleh memberitahu kita tepat bagaimana ubat-ubatan ini bekerja dan tambahan pula tidak akan mendedahkan apa kesan jangka panjang adalah atau boleh menjadi. Tiada siapa yang tahu atau tiada siapa yang memberitahu. Terdapat hanya ada keuntungan sama sekali dalam menerbitkan apakah rawatan alternatif untuk ADHD.

Satu perkara yang jelas dan itu adalah bahawa ubat tidak akan menyelesaikan amat di semua selain daripada menjaga guru kanak-kanak itu dari telefon dan mungkin menenangkan anak itu. Pakar kini bersetuju sekurang-kurangnya, ubat yang perlu dilakukan bersama-sama dengan beberapa perubahan gaya hidup dan tingkah laku pengubahsuaian. Jika ini tidak dilakukan, rawatan mungkin tidak berfungsi sama ada berkesan atau cekap dan kanak-kanak ADHD adalah antara 60% kanak-kanak yang membawa keadaan ke alam dewasa.

ADHD terapi tingkah laku atau kemahiran hanya keibubapaan adalah penting dalam membantu kanak-kanak ADHD untuk mengelakkan konflik ibu bapa dan anak dan hubungan manja dengan rakan-rakan di sekolah dan bermain. Jadi apa alternatif kepada ubat-ubatan? Sudah tentu manakala vitamin dan makanan tambahan dan makanan yang berkhasiat boleh membantu sedikit, masalah utama yang perlu ditangani ialah bagaimana untuk menenangkan kanak-kanak dan membantu beliau memberi tumpuan tanpa drugging dia. Apabila ibu bapa bertanya apakah rawatan alternatif untuk ADHD, jawapannya adalah bahawa ubat-ubatan homeopati dan herba adalah yang pilihan yang paling selamat, paling berkesan dan paling murah mereka boleh mendapatkan. Tiada seorang pun daripada laman web di ADD dan ADHD akan memberitahu anda apa-apa tentang perkara ini tetapi laman web di bawah artikel ini akan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar