Chelation Therapy, Sesuatu yang baru?

Chelation Therapy, Sesuatu yang baru?

Ingin tahu sesuatu yang baru maka biarlah saya memperkenalkan anda kepada sesuatu yang baru. Ia dipanggil terapi chelation. Jadi teruskan membaca kerana artikel ini boleh membantu anda dengan hidup anda.

Terapi chelation adalah tentang penggunaan bahan kimia yang disuntik ke dalam darah anak sungai, otot atau akan diambil melalui mulut dalam tujuan mengikat logam yang hadir dengan kepekatan toksik supaya mereka boleh dikeluarkan dalam bentuk air kencing atau bentuk lain. Terapi ini sangat berbahaya kerana semua ejen chelating mempunyai kedua-dua kehidupan kesan sampingan kecil dan besar mengancam. Itulah sebabnya ia adalah sangat penting bahawa terapi yang ditadbir di bawah pengawasan doktor di hospital.

Terapi chelation mentadbir EDTA, asid amino buatan manusia. EDTA bermaksud ethylenediamine asid tetraacetic dan digunakan dalam kes-kes keracunan logam berat.

EDTA adalah tidak berwarna, air- larut pepejal yang dihasilkan secara besar-besaran. Ia adalah ejen chelating terkemuka digunakan kerana ia mempunyai keupayaan untuk mengasingkan di-dan logam tricationic ion seperti Ca2 + dan Fe3 +. Ia adalah terutamanya disintesis daripada ethylenediamine, formaldehid dan natrium sianida.

Terapi chelation secara perubatan digunakan untuk keracunan plumbum. Keracunan plumbum kebanyakannya berlaku dengan anak kecil yang terdedah kepada rumah lama dengan membawa debu cat dan kerepek. Pendedahan pekerjaan seperti dengan pengimpal, pematerian, pelebur dan bateri penambakan juga risiko.

Terapi ini juga digunakan untuk merawat keracunan merkuri. Keracunan merkuri berlaku pada risiko yang tinggi dengan pekerja pergigian, pengeluar bateri. Pengeluar termometer, kerja-kerja penyamakan dan makanan laut yang tercemar.

Pernahkah anda belajar sesuatu yang baru? Baik untuk anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar